keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

10% vuosituotto?

Aiemmassa postauksessani kerroin sijoittaneeni vakaata 8% vuosituottoa lupaavaan korkeatuottoinen.fi:n. Tämän sijoituksen jälkeen sain tietää myös toisesta vastaavanlaisesta yrityksestä, joka lupaa vielä korkeamman vuosituoton etuoikeutetulle osakkeelleen.

Kyseessä on topfinance.fi, joka lupaa 25% suuremman tuoton kuin Korkeatuottoinen, eli 10% vuodessa. Samoin kuin Korkeatuottoisessa, luvataan tuotto maksaa kuukausittain tilille. Ennakonpidätys on maksettavasta osingosta otettu. Ensimmäiset puoli vuotta maksetaan alempaa osinkoa, joka kasvaa portaittain, 10% tuotosta uupunut osinko maksetaan takautuvasti osingon noustessa.

Sijoituksen tekeminen tapahtuu helposti nettisivujen kautta. Pienin sijoitettava summa, jonka itsekin sijoitin, on 750e ja se kasvaa aina 750e kerrallaan aina 20250e asti. Top Finance laittaa nämä sijoitetut rahat poikimaan harjoittamallaan lainaustoiminnalla.

Nyt pörssin sahatessa ylös ja alas sekä asiantuntijoiden ennustaessa talouden kasvun hidastumista itse ainakin pidän ajatuksesta pitää osa rahoistani sijoituksissa, jotka eivät vaihtele arvoltaan, vaan tuottavat ajoista riippumatta. Tähänkin (kuten jokaiseen muuhunkin) sijoitukseen liittyy tietenkin riski, mutta näen sen kohtuullisen pienenä ottaen huomioon luvatun vuosituoton. Tähän asti ovat osingot tililleni tulleet luvattuun aikaan.

Korkoa korolle -efektiä ei tässä sijoituksessa pääse automaattisesti muodostumaan. Ajattelinkin itse uudelleensijoittaa kaiken saamani tuoton muodossa tai toisessa. Vaikka verot vievät vähän välistä, jää osingosta kuitenkin jäljelle ihan mukava lisä kuukausittaiseen sijoittamiseen.

4 kommenttia:

 1. Huomioithan tässä, että viranomaisten ja lainsäätäjien käsi voi milloin tahansa rajoittaa myös jo myönnettyjen luottojen menestymistä. Esim. EU sääntely vaikuttaa tällä hetkellä sillä tavalla, että paikalliset oikeusistuimet saattavat tuomita epäedullisesti ja rajoittavat luottokorkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä! Ainahan niitä riskejä sijoittamiseen liittyy. Jos lainsäädäntö kuitenkin lainojen suhteen muuttuu dramaattisesti huonompaan suuntaan lainanantajan näkökulmasta, voi sijoituksen nostaa pois. Topfinance lupaa maksaa osakkeeseen sidotun rahan ja kertyneen osingon 14 päivän kuluessa lunastusvaatimuksesta.

   Poista
 2. Mielestäni aika hullunrohkea sijoitus, jos pörssin keskimääräinen tuotto on n. 8 prosentin luokkaa, jonka korkoa korolle -efektistä pääsee nauttimaan verottomasti nostoon asti. Korkeatuottoinen voi olla konkurssissa syystä tai toisesta milloin tahansa, koska lainoitusasteita on siitä mahdotonta tietää. Kyse ei ole julkisesta pörssiyhtiöstä, joten sillä ei ole niin laajaa ilmoitusvelvollisuutta. Asiakkaat voivat myös innostua nostamaan rahansa joukolla. Luuletko, että he maksavat silloin mitään pääomia takaisin?

  Kai tiedät, että on myös ETF-rahastoja, jotka sijoittavat osingonmaksajiin ja maksavat kuukausiosinkoa, esim. SDIV?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kiitos vastauksestasi! Tiedostan kyllä riskin, mutta en silti pidä sijoitustani hullunrohkeana.

   Vastauksesi myötä kiinnostuin enemmänkin näistä osinkoa maksavista ETF-rahastoista. En kuitenkaan ole löytänyt vielä järkevää tapaa ostaa niitä edullisesti sijoitettavien summien ollessa pieniä. Mainitsemasi SDIV on kuitenkin ostoslistallani heti ensimmäisenä, kunhan pääsen siihen käsiksi järkevään hintaan.

   Poista