perjantai 26. helmikuuta 2016

Miten pysyn sijoitusmaailman menossa mukana?

Tällä kertaa ajattelin käsitellä tapoja, joilla seuraan talousuutisia ja omia sijoituksiani. Muutaman kuukauden sijoitusurani aikana minulle on vakiutunut muutama sivusto, joiden avulla pyrin pysymään ajan tasalla.

Talousuutisia luen sekä älypuhelimella sekä tietokoneella. Uutisten lähteet ovat niinkin persoonallisia kuin Kauppalehti ja Taloussanomat. Molemmista lehdistä on saatavilla kätevät Android-sovellukset, joiden selaaminen onnistuu missä tahansa. Silloin tällöin eksyn myös Kauppalehden keskustelupalstalle, jossa annetaan ehdottoman ammattimaisia ja aina asiantuntevia neuvoja satunnaisten nettisurffaajien toimesta.

Itselläni kun on niin monta eri (pientä) sijoitussalkkua, en jaksa nähdä vaivaa kirjautua jokaiseen omistuksia minulle myyneeseen palveluun joka päivä. Siksi otinkin käyttööni Morningstarin Salkku-palvelun. Tällä tavalla saan seurattua Nordnetin kautta hommattuja rahastoja, Seligsonin rahastoja sekä joitakin muita omistuksiani yhdellä sivunlatauksellani. Alkuvuoden jyrkän alamäen jälkeen on tällä sivulla onneksi ollut joinakin päivinä hyvinkin vihreää.

Jokaista sijoitustani en Morningstarin Salkku-palvelulla pysty seuraamaan, vaan esimerkiksi Fellow Financen kautta tekemiäni sijoituksia täytyy seurata suoraan Fellow Financen sivuilta. Lisäksi tekemäni sijoitukset Osuuskauppoihin ja korkeatuottoinen.fi:n eivät arvoltaan muutu, vaan tuottavat rahaa niin kauan, kun yritykset pysyvät pystyssä ja päättävät tuottoa jakaa, joten jatkuvaa seuraamista ei niiden osalta tarvitse harjoittaa.

Nordnet julkaisee joka torstai Rahapodi-nimisen podcastin. Noin 40-minuuttiset jaksot ovat ainakin itselleni tuottaneet hyvin mieluisan kuuntelukokemuksen, ja olenkin kuunnellut jokaisen jakson, joka on julkaistu sen jälkeen, kun sain podcastista tietää. Podcastissa Nordnetin työntekijät käsittelevät ajankohtaisia sijoitukseen liittyviä aiheita. Niiden sisältö ei ole lähelläkään myyntipuhetta, vaan rehellistä tekstiä.

Tällä tavalla minä pidän itseni ajan hermolla. Jos sinulla on lähde, joka antaa sinulle tärkeää tietoa sijoitusasioista ja josta kaikkien sijoittajien on ehdottomasti kuultava, jaa se ihmeessä kommentilaatikossa meille muillekin.

2 kommenttia:

  1. Nordnetin webinaari, johon osallistuin oli myös loistava! Voit kotoa käsin kuunnella ja oppia samalla kun hoidat vaikkapa talousaskareita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Ekonomimmi!

      Kiitos vinkistä! Pitää pistää korvan taakse.

      Poista