tiistai 2. helmikuuta 2016

Vertaislainoilla 13% vuosituottoon?

Fundu.fi:n kautta rahoittamieni yrityslainojen lisäksi olen hommannut salkkuuni myös muita lainoja. Tällä kertaa lainat ovat ihan yksityiselle myönnettyjä vertaislainoja, joiden välittäjänä toimii Fellow Finance.

Fellow Finance on yritys, joka yhdistää ihmiset, jotka tarvitsevat rajaa ihmisiin, joilla sitä on. Sijoittajille Fellow Finance tarjoaa verkkopalveluaan, jonka kautta sijoittaja saa itse valita sijoituskohteensa tai antaa allokaattorin hoitaa homma puolestaan.
Minimisijoitussumma on 300 euroa, jonka itsekin laitoin kokeeksi sisään. Lainan hakijat on jaettu viiteen eri luottoluokkaan tiettyjen kriteerien perusteella. Päätin antaa allokaattorilleni valtuudet sijoittaa niistä kahteen korkeimaan. Allokaattori sijoittaa nyt automaattisesti maksimissaan 25 euron panoksella per laina noin 20% prosentin korolla oleviin lainoihin. Laina-aika on korkeintaan viisi vuotta.

Fellow Finance kertoo sijoittajien keksimääräisen vuotuisen tuoton olevan yli 13%. Tämä tuottoprosentti on laskettu luottotappioiden jälkeen, joita lainauksessa valitettavasti tuppaa tulemaan. Tätä riskiä Fellow Finance lievittää kuitenkin lupaamalla maksaa 70% sijoitetusta pääomasta sijoittajalle, jos lainan hakija sitä ei maksa.

Rahani ovat olleet palvelussa alle kuukauden ajan. Tähän asti homma on sujunut vähän niin ja näin: jossain vaiheessa ongelmaksi tuli se, että allokaattorini sijoitti lainoihin runsaasti yli Fellow Finance -tililläni olevien varojen, Jossain vaiheessa kolmesta sadasta eurostani oli sijoitettu yli tuhat euroa. Asia selkeni yhteydenotolla asiakaspalveluun, mutta edelleen tililläni on ongelmia nähdä kaikkia sijoituksiani.

Annan rahojeni nyt lojua palvelussa ja katsoa saapuvatko kuukausittaiset takaisinmaksut ajallaan. Yksi lainoistani maksettiinkin takaisin jo heti muutaman päivän päästä lainaksesta.

Tänään on juhlapäivä, sillä sain ensimmäiset osinkotuottoni tilille! Korkeatuottoinen.fi:n sijoittamani raha ei hirveän suuri ollut, mutta osingon koko näytti mukavalta. Ensi kuussa odotan saman tapahtuvan uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti