lauantai 17. joulukuuta 2016

Sijoitin uuteen luuriin


Vanhan luuri sai siirtyä sivuun, kun sijoitin uuteen älypuhelimeen. Sijoittajana olen tarkka siitä, mihin rahani laitan. En siis tälläkään kertaa uutta puhelinta ostaessani kävellyt paikalliseen elektroniikkakauppaan ja napannut Samsungin uusinta lippulaivaa. Mielestäni suurimmat matkapuhelinvalmistajat hinnoittelevat puhelimensa liian korkealle. Ja sijoittajahan ei osta mitään, jonka arvo on vähemmän kuin siitä pyydettävä hinta.
Moni saattaa yllättyä siitä, kuinka hyviä puhelimia jo noin parin sadan euron sijoituksella voi saada. Itse en ole koskaan maksanut puhelimesta siitä paljoa enempää, mutta aina olen saanut siitä huolimatta erittäin hyvällä hinta-laatusuhteella varustettuja laitteita. Ihan hajauttamisen näkökulmasta ei minusta ole järkeä sijoittaa yhteen elektroniikkalaitteeseen kohtuuttoman korkeaa summaa.

Uuden puhelimen hankinnan tullessa ajankohtaiseksi avasin selaimen ja aloin etsimään itselleni uutta älyluuria, jonka saisi tuohon noin parin sadan euron hintaan, mutta joka olisi ominaisuuksiltaan monipuolinen ja teholtaan suorituskykyinen. Jonkin aikaa selattuani törmäsin puhelimeen nimeltä Elephone P9000. Edellä mainitun puhelimen merkki eikä malli varmastikaan kerro kenellekään juuri mitään. Siispä kerron aiheesta vähän lisää.

Elephone on kiinalainen matkapuhelinvalmistaja, joka valmistaa puhelinten lisäksi muutakin elektroniikkaa, kuten action-kameroita ja kuulokkeita. Suomalaisille tämän brändin tuotteita ei kivijalkakaupoissa ole tarjolla, mutta netistä niitä on kyllä tilattavissa. Koska valmistaja on pieni ja tuntematon, ei brändistä tarvitse maksaa ylimäärästä.

P9000 on Elephonen alkuvuodesta markkinoille tuoma Android-älypuhelin. Ostin kyseisen laitteen parisen viikkoa sitten, ja olen ollut erittäin tyytyväinen saamaani puhelimeen.

P9000:n ohut, vain 7.3mm paksuinen musta runko antaa puhelimesta tyylikkään vaikutelman. Suuri 5.5 tuuman Full HD -näyttö välittää tarkan kuvan käyttäjälle. Laitteen tehokas 8-ytiminen prosessori säästää odottelulta, ja 4 Gt RAM-muistia mahdollistaa monien sovellusten käynnissäolon kerrallaan.

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on Android 6.0, mutta myös Android 7 on laitteelle tulossa. Itseasiassa se on jo saatavilla, mutta päivityksen joutuu vielä tekemään manuaalisesti, ja langaton OTA-päivitys tulee vasta myöhemmin.

Puhelimen takana on laadukas Sonyn 13 megapikselin kamera, etukameran tarkkuus on 8Mpix.

P9000:ssa on kaksi SIM-korttipaikkaa, joista molemmat tukevat 4G-verkkoa. Toiseen SIM-korttipaikkaan voi laittaa SIM-kortin tilalle myös muistikortin, jolla 32Gt:n sisäistä muistia voi laajentaa jopa 256Gt:lla.

Laitteen 3000mAh:n akkua voi ladata ns. nopealla latauksella sekä langattomalla latauksella.

Muita mainitsemisen arvoisia puhelimen ominaisuuksia ovat mm. sormenjälkitunnistus sekä NFC-tuki, jota käytetään esimerkiksi lähimaksamiseen.

Kaiken kaikkiaan Elephonen P9000 -puhelimesta löytyy kaikki tarvitsemani ominaisuudet sekä suorituskyky. Se oli helppo ottaa käyttöön, koska suomen kieli ja Googlen Play-kauppa olivat valmiiksi asennettuina. En ole huomannut minkäänlaista tökkimistä tai hidastelua. Tässä vaiheessa voin vilpittömästi suositella Elephone P9000 -puhelinta kaikille muillekin, ja aion tulevaisuudenkin puhelinostoksia suunnitellessani katsoa ensimmäisenä Elephonen suuntaan.

1 kommentti:

  1. Jaa, minä teen verkossa kaiken 2008 keväällä ostetulla FujitsiSiemens Amilolla. Rauta pelaisi varmaan ikuisesti, mutta kun käyttiksentarjoaja ei pysy pelissä reiluna mukana. Vistaan ei saa päivityksiä, tuki lopppuu muutenkin pian. Selaimista IE, Chrome, täytynyt luopua, kun ei enää tueta niitäkään. Vistaan siis ei saa IE:n uusimpia versioita. Surkeaa, eivät olleet itsekään Suomen Windowsilla tietoisia. Täytyisi vastata tuotteestaan, jos niitä myy, asiakkaalle loppuun asti. Amilo kestää, softan tarjoaja menee puihin.

    VastaaPoista