lauantai 31. joulukuuta 2016

2016 Tiivistettynä


Vuosi 2016 alkaa olla takana. Samoihin aikoihin täyttyy vuosi tämän blogin perustamisesta. On aika katsoa taakse ja miettiä, mitä tuli tehtyä ja saavutettua kuluneen vuoden aikana.Sijoitukset

2016 on vuosi, jolloin kunnolla aloitin sijoittamisen. Pieniä sijoituksia tein jo 2015 loppuvuodesta. Vuonna 2016 sijoitin seuraavien palveluiden kautta:

Nordnet.fi
Seligson
Fellow Finance
Fundu.fi
OP

Lisäksi sijoitin Korkeatuottoinen.fi:n ja topfinance.fi:n, mutta nämä sijoitukset olen jo lopettanut syystä, jonka kerroin jo aiemmin.

Avasin myös tilin Bank Norwegianiin, jonne laitoin jonkun verran rahaa odottamaan käyttöä.

Sijoitusten tuotoista sen verran, että alamäistä huolimatta oli vuoden tuotto ihan mukava.

Nordnet salkku : +13,3%
Seligson salkku: +8,82%
Fellow Finance -lainasalkku: +11,4%
Fundu.fi -lainasalkku: +9,25%
OP:n rahastosalkku: +7,6%

Korkeatuottoinen ja topfinance tuottivat myös kivasti voittoa (8% ja 10% vuositahtia), mutta kuten mainitsin. lopetin ne kasvaneiden riskien vuoksi.

Viime vuoden joulukuussa hankkimani osuuskauppojen osuudet tuottivat myös jotain kymmenen ja kahdenkymmenen prosentin välistä.

Blogi

Kirjoitin ensimmäisen blogitekstini 5.1.2016. Sen jälkeen olen julkaissut 22 muuta kirjoitusta sekä tämän postauksen. Niistä tulee yhteensä 24 postausta.

Tämän vuoden aikana blogini tavoitti tuhansia lukijoita. Blogini lukemiseen käytettiin useita vuorokausia.

Suurin osa blogin lukijoista tuli blogiini suoraan URL-osoitteella. Sen jälkeen eniten liikennettä saapui sosiaalisista lähteistä eli muista blogeista sekä sosiaalisesta mediasta. Blogi on myös alkanut nousta Googlen hakutuloksissa, jonka kautta blogiin on ruvennut tulemaan entistä enemmän liikennettä.

Perustin syksyllä blogilleni Twitterin, jossa olenkin saanut jo joitakin seuraajia. Uudet seuraajat ovat aina tervetulleita joukkoon!

Oma elämä

Osallistuin ylioppilaskirjoituksiin. Kirjoitin hyvin. Sain lakin. Sain opiskelupaikan. Olin töissä.

Astuin varusmiespalvelukseen. Heräsin aamulla punkasta. Heräsin aamulla metsästä. Heräsin yöllä punkasta. Heräsin yöllä metsästä. Aamuja. Paljon aamuja takana. Jouluaatosta lähtien aamuja on vähemmän edessä kuin takana.

Mitä tapahtuu vuonna 2017?

Vuonna 2017 jatkan sijoittamista. Sijoitan kohteisiin, jotka tuottavat minulle kassavirtaa. Sijoitan kohteisiin, joita minun ei tarvitse koskaan myydä.

Vuonna 2017 kirjoitan blogiini entistä parempia tekstejä. Tavoitan entistä enemmän lukijoita ja tarjoan heille entistä laadukkaampaa sisältöä.

Vuonna 2017 aamut loppuvat. Sitten minulla on enemmän aikaa sijoittaa, kirjoittaa blogia, opiskella haluamiani asioita ja jatkaa mieleisteni projektien parissa. Kesällä lomailen ja teen töitä, syksyllä aloitan opiskelut.


Tässä oli vuoteni 2016 tiivistettynä. Vuosi oli minulle hyvä, pääsin asioissa eteenpäin ja aloitin sijoittamisen! Suunta on ylöspäin. Toivon ensi vuoden olevan entistä parempi! Samaa toivon myös sinulle!


Kiitos vuodesta 2016! Toivotan kaikille onnellista ja tuottoisaa vuotta 2017!

1 kommentti: