keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kohti rahastosijoittamista

Ostettuani asiakasomistajuuksia eri osuuskauppoihin alkoi nälkä kasvaa. Varmahko tuotto pienehkölle rahasummalle alkoi kuulostaa tylsältä. Aloin miettiä uusia tapoja sijoittaa; helppoja, pienikuluisia ja erityisesti sijoituskohteita, joihin voi sijoittaa pienen summan rahaa järkevästi.

Ensiksi törmäsin Osuuspankin sivuilla käsitteeseen rahasto. OP näytti tarjoavan varsin mukavan näköisiä rahastoja, joihin saattoi sijoittaa pienenkin summan. Edellisten vuosien tuotto näytti houkuttavalta. Osuuspankin ollessa tuttu ja turvallinen pankki pitihän sitä kokeilla. Rahastojen valinnan tein pikaisesti kulujen alhaisuuden ja Morningstarin ratingin perusteella.


Muiden valintakriteerien puutteessa ikään kuin arpomalla päädyin sijoittamaan OP-Amerikkaan ja OP-Aasiaan. Tiedon puutteen ja haluttomuuden sitoa montaa prosenttia sijoitettavista varoista yhteen kohteeseen tässä vaiheessa sujahti kyseisiin rahastoihin vain joitakin kymppejä. Itse sijoittaminen tapahtui helposti suoraan Osuuspankin verkkopankin kautta.

Joulukuun alkupuolella ostetut rahasto-osuudet ovat tällä hetkellä noin prosentin miinuksella. Voi ei, rahastojeni arvo on jo kymmeniä senttejä pienempi kuin ostaessani! Mitä rahan tuhlausta! Ja jo kuukausi on kulunut sijoittamisesta! Tämähän tarkoittaa vuodessa eurojen menetyksiä!

No leikki sikseen. Kyllä ne sieltä nousevat ja jos eivät nouse niin en ole kyllä noita kymppejä tuolta koskaan lunastamassa. Mieluummin jätän pakkasella olevat rahastoni OP:n rahastotilille, kuin lunastan ensimmäisen rahastosijoitukseni tappiolla. Mutta onhan tässä aikaa odotella.

Viimeisen kuukauden aikana on tullut luettua netin syvästä maailmasta vähän enemmän sijoittamisesta. Kaiken lukemani perusteella aloin tulla siihen tulokseen, että pidemmän (ja ehkä vähän lyhemmänkin) päälle löytyy parempia rahastojen tarjoajia kuin perinteiset pankit. Aloin tutustua yritykseen nimeltä Seligson & Co. Siitä sitten lisää ensi kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti