torstai 7. tammikuuta 2016

Lisää rahastoja

Ostettuani pienet osuudet OP:n rahastoista aloin tutustumaan netissä vaihtoehtoisiin rahastojen tarjoajiin. Monessa paikassa suositeltiin Seligson & Co -rahastoja ja päätin tutustua kyseiseen yritykseen tarkemmin.

Koska sijoitan pitkällä tähtäimellä olen päättänyt sijoittaa vähäkuluisiin rahastoihin. Jos haluaa pitää esimerkiksi vuosittaiset kulut prosentin alapuolella, on käytännössä ostettava passiivisia indeksiä seuraavia rahastoja. Seligson tarjoaa niitä montaa erilaista.


Oman näkemyksen puutteessa tein rahastojen valintapäätöksen lähinnä netistä luettujen mielipiteiden ja viime vuosien tuottojen perusteella. Älä ota tästä tavasta mallia, mutta aloittelijana on jostain aloitettava. Kokemuksen karttuessa voi sitten alkaa kokoamaan persoonallisempaa salkkua. Valitsin siis Global Top 25 Brands ja Global Top 25 Pharmaceuticals rahastot. Kasvuosuuksia molemmista.

Löin joulukuussa näihin rahastoihin alkuun taas joitakin kymppejä. Pikkuhiljaa sinne on tullut tässä heiteltyä lisää rahaa, ehkä vähän turhankin useasti (monta kertaa kuukaudessa), mutta summien ollessa pieniä se tuskin suuremmin haittaa. Jossain vaiheessa tuli mukaan myös aktiivisesti hoidettu Phoebus-rahasto, jota on nyt Seligsonin salkussani noin 15%.

Seligsonin rahastoni ovat olleet sekä plussalla että miinuksella. Tällä hetkellä Kiinankin tilanteesta varmasti johtuen ollaan melkein 3% pakkasen puolella. Otin tuon kuin alennuksena ja pistin lisää rahaa peliin. Tätäkin tapaa moni varmasti vieroksuu, mutta käsittääkseni noiden rahastojen voidaan olettaa pitkällä aikavälillä nostavan arvoaan. Koskaan ei tietenkään voi olla varma ja juuri nyt saattaa olla se aika kun alamäki alkaa.

Koska olen nuori ja valmis ottamaan kohtalaisen suuria riskejä pääoman ollessa pieni, olen tehnyt myös muutaman todella rohkean sijoituksen, joista myös luvataan korkeita tuottoja. Niistä joku saattaisi sanoa minua tyhmäksi, mutta otan sen enemmän kokeilunhaluna ja rohkeutena. Jatkan tästä seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti